jeudi 28 janvier 2016

Peas broth مرقة جلبانة



Peas broth 

 مرقة جلبانة

المكونات (ingredients)


 - 1 kg of Peas    1 كغ من البازلاء  



- Fennel cut into small pieces    بسباس أو شمر مقطع لقطع  صغيرة


A half tablespoon of salt   نصف ملعقة  ملح

A tablespoon of red pepper  ملعقة كبيرة من الفلفل الأحمر



 - A half tablespoon of Tunisian spices mix      نصف ملعقة من  خلطة التوابل  التونسية


- A Tablespoon and a half of tomato paste    ملعقة و نصف من معجون الطماطم



- 300 g of mutton meat                        غ لحم الضأن 300


- Chopped  onion              بصل مفروم




1 Chili green pepper      حبة فلفل أخضر حار


medium Cup of olive oil                    كأس متوسط  من زيت الزيتون


- Liter and a half of water    لتر و نصف من الماء


إرشادات  (Directions)

1. Peel peas    قشر البازلاء



2. Pour the oil in a pot and put it on the fire    أسكب الزيت في وعاء و ضعه على النار



3. Add the onion. Then stir until it wilts        أضف البصل  .ثم حرك حتى يذبل


4. Add the meat        أضف اللحم

5. Add tomato paste and a little water    أضف معجون الطماطم و القليل من الماء

6. Season with salt, pepper and spices mix   يتبل بالملح والفلفل و خليط البهارات

7. Stir for a while then pour the remaining amount of water   حرك لفترة ثم أسكب الكمية الباقية من الماء

8.  Add the peas and fennel    أضف البازلاء و الشمر

9. Bring the broth to the boil, then lower the heat, cover and simmer for about an hour until the broth is ready. Before taking off the pan from the fire cut pepper from the middle and place it in the broth

دع المرق يغلي ثم تخفض الحرارة، ويغطى الوعاء ويترك  لمدة ساعة تقريبا حتى ينضج. قبل رفع الوعاء من النار بوقت قليل يقطع الفلفل من الوسط و يوضع في المرق 

10. Serve the broth in a plate قدم المرق في طبق




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

6 easy ways to remove nail polish stains from clothes طرق سهلة لإزالة بقع طلاء الأظافر من الملابس 6

Nail polish might give you the extra color you want, but if you've ever spilled or slipped while attempting an at-home manicure, you kno...