Kofta with broccoli
كفتة بالقرنبيط
المكونات (ingredients)
- Broccoli القرنبيط
- 3 eggs ثلات بيضات
- Chopped parsley بقدونس مفروم
- A half teaspoon of salt نصف ملعقة صغيرة ملح
- A half teaspoon of black pepper نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود
- A half teaspoon of Harissa نصف ملعقة صغيرة هريسة
- A teaspoon of curcuma ملعقة صغيرة كركم
- scalope and liver cut small pieces
كبدة و إسكالوب مقطعين لقطع صغيرة
- A tablespoon of olive oil ملعقة كبيرة من زيت الزيتون
- Chopped onion بصل مفروم
- Minced garlic ثوم مفروم
- Oil for frying زيت للقلي
إرشادات (Directions)
1. Cut broccoli and then rinse thoroughly with water
قطع القرنبيط ثم اغسله جيدا بالماء
2. Parboil broccoli. Add to boiling water some
turmeric and salt
أسلق القرنبيط. أضف لماء السلق بعض الكركم و الملح
3. Heat oil in a pan and then put the onion and
garlic, then add escalope and liver
يسخن الزيت في وعاء ثم يوضع فيه البصل و الثوم ثم
يضاف الإسكالوب و الكبدة
4. Heat the frying oil in an other pan
نسخن زيت القلي في مقلاة أخرى
5. Stir well and then season with salt, black
pepper, turmeric and harissa
يحرك جيدا ثم يتبل بالملح و الفلفل الأسود و الكركم والهريسة
6. After stirring the ingredients for a few minutes,
add the parsely
بعد تحريك المكونات لبضع دقائق, أضف البقدونس
8. Add Mashed broccoli to the mixture أضف القرنبيط المهروس إلى الخليط
9. Add 1 egg to the mixture
أضف بيضة للخليط
10. Form the kefta into balls. Flatten the balls slightly with your fingers. Dip in egg and then dunk in crushed bread
كون الكفتة على شكل كرات. إضغط عليها قليلا بالأصابع و
إغمسها في البيض ثم لفها في الخبز المطحون
11. Fry in oil
يقلى في الزيت
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire