Tunisian recipe of tajine Malsouka
المكونات (ingredients)
- 12 Brick (phyllo pastry) 12 ورقة بريك أو ملسوقة
- 12 egg 12 بيضة
- Chopped parsley بقدونس
مفروم
- salt ملح
- A half teaspoon of black pepper نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود
- A teaspoon of curcuma نصف ملعقة صغيرة كركم
- 1 onions
حبة بصل
- A tablespoon of grated cheese ملعقة كبيرة جبن مبشور
- 250 g scalope cut into small pieces 250 غ إسكالوب مقطع
لقطع
صغيرة
- A small cup of olive oil كأس صغير من زيت الزيتون
- 4 triangles Cheese 4 مثلثات جبن
إرشادات (Directions)
1. Heat
oil in a pan and then put 1
chopped onion,
then add escalope
سخن
الزيت في مقلاة وضع بعد ذلك1 بصلة مفرومة
ثم أضف الإسكالوب
2. Stir well and then season with salt,
black pepper,
turmeric
يحرك
جيدا ثم يتبل بالملح و الفلفل الأسود
و
الكركم
3. After stirring the ingredients for a few
minutes,
pour a cup of water and let it boiling until the chicken is cooked
4. Boil 4 eggs and divide them into circles and then add them to the mixture
5. Add Cheese and parsley to the mixture then add the remaining egg
أضف الجبن و البقدونس للخليط ثم أسكب البيض المتبقي
6. Brush
the pan and Brick with butter. Put 4 sheets of brik in the shape of a flower (half in the dish and the other half outside).Put 4 sheet in the middle. Then pour the mixture.
إدهن الطبق و أوراق البريك بالزبدة . ضع 4 أوراق على شكل زهرة (نصف في الطبق والنصف الآخر خارجه). ضع 4 أوراق في وسط الطبق ثم صب الخليط.
7. put 4 sheets of brick over the mixture then
close the flower then brush with butter
غطي الخليط بأربع أوراق و أغلق الزهرة ثم إدهن بالزبدة
8. Place the pan in the oven at a temperature of 180 °C
ضع الطبق في الفرن
على
درجة حرارة 180 درجة مئوية
9. After
the pan is out of the oven divide
the tajine
into pieces and serve
بعد
أن تخرج الطبق من الفرن قسم الطاجين
إلى
قطع و
قدمه
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire