Steamed rice with vegetables recipe
أرز مطبوخ على البخار مع الخضار
المكونات (ingredients)
- 500 g rice 500 غ أرز
- 300 g of mutton meat غ لحم الضأن 300
- Little of chopped coriander القليل من الكزبرة المفرومة
- Chopped parsley ( 1 bunch) حزمة) بقدونس مفروم)
- Chopped chard ( 1 bunch) حزمة) سلق مفروم)
- chopped onion البصل المفروم
- A small cup of peas كأس صغير من البازلاء
- A little of dry basil القليل من الريحان المجفف
- A half tablespoon of salt نصف ملعقة ملح
- A tablespoon and a quarter of red pepper
ملعقة و ربع من الفلفل الأحمر
- A half tablespoon of Tunisian spices mix
نصف ملعقة من خلطة التوابل التونسية
- Two Tablespoon of tomato paste
ملعقتين من معجون الطماطم
- Medium Cup of olive oil كأس متوسط من زيت الزيتون
- Minced galic ثوم مفروم
إرشادات (Directions)
1. wash the rice with hot water
إغسل الأرز بالماء الساخن
2. Clean the vegetables thoroughly with water
نظف الخضار جيدا بالماء
3. In a bowl, pour the oil, then add all the spices, peas, meat and chopped garlic. Mix all ingredients well
في وعاء صب الزيت ثم أضف كل التوابل والبازلاء واللحم و الثوم المفروم. أخلط كل مكونات جيدا
4. Add to the mixture, dried basil and chopped vegetables while
leaving a small amount of vegetables aside. After stirring, add the
amount of rice and continued mixing.
leaving a small amount of vegetables aside. After stirring, add the
amount of rice and continued mixing.
أضف إلى الخليط الريحان الجاف و الخضار المقطعة مع ترك كمية صغيرة من
الخضار جانبا. بعد التحريك، أضف كمية الأرز و واصل الخلط
الخضار جانبا. بعد التحريك، أضف كمية الأرز و واصل الخلط
5. Put the mixture in a steamer pot and cover with the remaining vegetables to facilitate the cooking of rice
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire