samedi 21 mai 2016

Tunisian Debla recipe وصفة الدبلة التونسية



Tunisian Debla recipe  

 وصفة الدبلة التونسية

المكونات (ingredients)  

- 500 g of floor     500 غ  من الدقيق




- 4 eggs     أربع بيضات


- 4 tablespoon of corn oil     أربع ملاعق زيت الذرة


-  water      ماء 


 Little of salt                  رشة ملح

Oil for frying    زيت للقلي

قطر السكر المركز  concentrated sugar syrup)

A cup and quarter of water         كأس و ربع من الماء


- 2 cups and half sugar     كأسان و نصف سكر



1 Lemon         ليمونة


Afficher l'image d'origine


-Rose water   ماء الورد




إرشادات  (Directions)



1. In a pot, heat the dry sugar while stirring with a spoon until lightly colored. 

في وعاء، يسخن السكر الجاف مع التحريك بملعقة حتى الحصول على لون فاتح









2. Pour the water (beware it is a very delicate stage, risk of burns). 

(يصب الماء (حذار أنها مرحلة حساسة جدا، خطرقد يسبت الحروق 




3. Add lemon juice and rose water, lower the heat and cook until the honey becomes tacky between fingers.

أضف عصير الليمون وماء الورد، وتخفض الحرارة و يطهى العسل حتى يصبح  لزجا بين الأصابع





4. Put in a large bowl the flour, salt and oil. Make a well and pour eggs. Mix everything with hands.


ضع  في وعاء كبير الطحين والملح والزيت. إصنع حفرة وأسكب البيض. أخلط كل شيء بيديك



5
Pour the water gradually. Form a ball and let the dough rest.


 أسكب الماء تدريجيا. شكل كرة ودع العجينة ترتاح






6. We divide the dough into small balls. Take a ball and spray a little flour and then roll on by pasta-making machine through the numbers 1-3-5-7-9.

نقوم بتقسيم العجينة إلى كريات صغيرة. نأخذ كرة و نرش القليل من الطحين ثم نقوم بفردها بواسطة آلة صنع الباستا مرورا بالأرقام 1-3-5-7-9












 7. With a fluted roller, cut the dough into strips
مع عجلة مخددة (آلة خاصة  بتقطيع القراوش)، قطع العجينة إلى شرائط


8. Heat the oil.Take a strip of its edge with a fork and the other edge by hand and then dip the outstanding fork in the oil and run fork until the dough is formed Rose

نسخن الزيت ناخذ شريط من حافته بشوكة ومن حافته الاخرى  باليد وننفض الدقيق عنه ثم نغمس الجهة المعلقة بالشوكة في الزيت ونلف الشوكة حول العجين حتى تتشكل وردة



9. Repeat the operation. Once exhausted all the dough, fry until browned. Remove and soak in sugar syrup. Drain and let cool before serving.
كرر العملية. عندما  تنفذ  العجينة، تقلى الدبلة حتى تحمر. أزلها وأنقعها في العسل. صفها ثم دعها تبرد قبل تقديمها.





Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

6 easy ways to remove nail polish stains from clothes طرق سهلة لإزالة بقع طلاء الأظافر من الملابس 6

Nail polish might give you the extra color you want, but if you've ever spilled or slipped while attempting an at-home manicure, you kno...