Tunisian Debla recipe
وصفة الدبلة التونسية
المكونات (ingredients)
- 500 g of floor 500 غ من الدقيق
- 4 eggs أربع بيضات
- 4 tablespoon of corn oil أربع ملاعق زيت الذرة
- Oil for frying زيت للقلي
قطر السكر المركز ( concentrated sugar syrup)
- A cup and quarter of water كأس و ربع من الماء
- 2 cups and half sugar كأسان و نصف سكر
- 1 Lemon ليمونة
-Rose water ماء الورد
إرشادات (Directions)
1. In a pot, heat the dry sugar while stirring with a spoon until lightly colored.
في وعاء، يسخن السكر الجاف مع التحريك بملعقة حتى الحصول على لون فاتح
2. Pour the water (beware it is a very delicate stage, risk of burns).
(يصب الماء (حذار أنها مرحلة حساسة جدا، خطرقد يسبت الحروق
3. Add lemon juice and rose water, lower the heat and cook until the honey becomes tacky between fingers.
أضف عصير الليمون وماء الورد، وتخفض الحرارة و يطهى العسل حتى يصبح لزجا بين الأصابع
4. Put in a large bowl the flour, salt and oil. Make a well and pour eggs. Mix everything with hands.
ضع في وعاء كبير الطحين والملح والزيت. إصنع حفرة وأسكب البيض. أخلط كل شيء بيديك
5.
Pour the water gradually. Form a ball and let the dough rest.
أسكب الماء تدريجيا. شكل كرة ودع العجينة ترتاح
6. We divide the dough into small balls. Take a ball and spray a little flour and then roll on by pasta-making machine through the numbers 1-3-5-7-9.
نقوم بتقسيم العجينة إلى كريات صغيرة. نأخذ كرة و نرش القليل من الطحين ثم نقوم بفردها بواسطة آلة صنع الباستا مرورا بالأرقام 1-3-5-7-9
7. With a fluted roller, cut the dough into strips
مع عجلة مخددة (آلة خاصة بتقطيع القراوش)، قطع العجينة إلى شرائط
8. Heat the oil.Take a strip of its edge with a fork and the other edge by hand and then dip the outstanding fork in the oil and run fork until the dough is formed Rose
9. Repeat the operation. Once exhausted all the dough, fry until browned. Remove and soak in sugar syrup. Drain and let cool before serving.
كرر العملية. عندما تنفذ العجينة، تقلى الدبلة حتى تحمر. أزلها وأنقعها في العسل. صفها ثم دعها تبرد قبل تقديمها.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire