vendredi 13 mai 2016

Tunisian couscous recipe وصفة الكسكسي التونسي



Tunisian couscous recipe  

   وصفة الكسكسي التونسي

المكونات (ingredients)  

- 500 g of kouskous     500 غ  من الكسكسي


- 1 potato     حبة بطاطا


- A piece of red pumpkin     قطعة من القرع الأحمر



- 2 green chili pepper     2 فلفل أخضر الحار





- A pound of lamb meat    رطل من لحم الظأن


- Little chickpeas soaked in water   القليل من الحمص المنقوع مسبقا في الماء



- Green beans   الفول الأخضر



- 3 carrots and 2 turnip  ثلاث حبات جزر و 2 حبات من اللفت



- 3 onions  3 حبات بصل





- Medium Cup of olive oil                    كأس متوسط  من زيت الزيتون

 2 tablespoon of Tomato paste

ملعقتين  من معجون الطماطم


- Salt    ملح

A tablespoon and a quarter of red pepper

ملعقة و ربع من الفلفل الأحمر


 - A half tablespoon of Tunisian spices mix      

نصف ملعقة من  خلطة التوابل  التونسية


- Water   ماء

إرشادات  (Directions)

1. Pour the oil in a pot and add the onions 

صب الزيت في القدر ثم أضف البصل   


2. After the onion wilts add the spices, pour a little water then add the meat and stir for a while

بعد أن يذبل البصل أضف كل التوابل  صب القليل من الماء وثم أضف اللحم و حرك لبعض الوقت

3. Then, add turnip, carrots and chickpeas  to the pot

بعد ذلك أضف اللفت و الجزر و الحمص  للوعاء

4. Pour liter and half of water   صب لتر و نصف من الماء

5. add the salt  أضف الملح

6. Add a little water to dry couscous and move well and then pour a little oil, so do not stick

أضف القليل من الماء للكسكسي الجاف و حركه جيدا ثم صب القليل من الزيت لكي لا يلتصق 

7. Put the couscous in the steamer and let it cook

ضع الكسكسي في وعاء الطبخ على البخار و دعه يطبخ




8. When the steam billowing then unload couscous and spray gradually with cold water and Mix  with your hands until it is very wet.

عندما يتصاعد البخار قم بتفريغ الكسكسي و رشه بالماء البارد تدريجيا و حرك حتى يصبح رطبا جدا 

9. Before returning back the couscous to the upper part of the cooking pot add the rest of the vegetables (turnip, potatoes and beans) to the broth

قبل أن ترجع الكسكسي للجزء العلوي من وعاء الطبخ أضف باقي الخضار(القرع و البطاطا و الفول) للمرق

10. Put the couscous again in the upper part of the pot

ضع الكسكسي مرة أخرى في الجزء العلوي من الوعاء

11. When the  vegetables are cooked and the broth is clotted cut pepper  in half and add it to the pot

عندما ينضج الخضار و يتخثر المرق قطع الفلفل إلى نصفين و أضفه للوعاء


12. Wait a bit, then extinguish the fire

إنتظر قليلا ثم أطفئ النار

13. Place the couscous in a bowl pour the broth and garnish with vegetables and meat

ضع الكسكسي في صحن صب المرق و زينه بالخضار و اللحم








Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

6 easy ways to remove nail polish stains from clothes طرق سهلة لإزالة بقع طلاء الأظافر من الملابس 6

Nail polish might give you the extra color you want, but if you've ever spilled or slipped while attempting an at-home manicure, you kno...