Tunisian tajine recipe
وصفة الطاجين التونسي
المكونات (ingredients)
- 6 eggs
ستة بيضات
- Chopped parsley بقدونس
مفروم
- 2 medium-size potatoes
2 حبات بطاطا متوسطة الحجم
- salt ملح
- A half teaspoon of black pepper نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود
- A half teaspoon of Harissa نصف ملعقة صغيرة هريسة
- A teaspoon of curcuma نصف ملعقة صغيرة كركم
- 2 onions
بصلتين
- Three clove of garlic ثلاث أسنان ثوم
- A tablespoon of grated cheese ملعقة كبيرة جبن مبشور
- scalope cut into small pieces إسكالوب مقطع
لقطع
صغيرة
- A tablespoon of
olive oil ملعقة كبيرة من زيت الزيتون
- Oil for frying زيت للقلي
-Breadcrumbs خبز
مطحون
- A half teaspoon of baking powder
نصف
ملعقة صغيرة من خميرة الحلويات
إرشادات (Directions)
1. Heat
oil in a pan and then put 1
chopped onion and garlic,
then add escalope
سخن
الزيت في مقلاة وضع بعد ذلك1 بصلة مفرومة
والثوم ثم أضف الإسكالوب
2. Stir well and then season with salt,
black pepper,
turmeric and harissa
يحرك
جيدا ثم يتبل بالملح و الفلفل الأسود
و
الكركم والهريسة
3. After stirring the ingredients for a few
minutes,
add the parsely and chopped onion
بعد
تحريك المكونات لبضع دقائق, أضف
البقدونس
و
البصل المفروم
4. Heat
the frying oil in an other pan.
When the oil is hot put cubes potatoes
in the frying pan
نسخن
زيت القلي في مقلاة أخرى. عندما
يسخن
الزيت ضعي مكعبات البطاطس في المقلاة
5. Add fried cubed potatoes and
cheese to the
mixture
أضف
مكعبات البطاطا
المقلية و
الجبن للخليط
6. Add eggs and baking powder
أضف
البيض و
الخميرة
7. Brush
the pan with oil and sprinkle with the
breadcrumbs andthen pour the mixture. Place the pan
in the oven at a temperature of 180 ° C
إدهن
الطبق بالزيت و رش
عليه فتات الخبز
ثم أسكب الخليط. ضع الطبق في الفرن
على
درجة حرارة 180 درجة مئوية
8. After
the pan out of the oven divide
the tajine
into pieces and serve
بعد
أن تخرج الطبق من الفرن قسم الطاجين
إلى
قطع و
قدمه
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire