dimanche 19 février 2017

Tunisian ojja recipe وصفة العجة التونسية


Tunisian ojja recipe 

وصفة العجة التونسية

 المكونات   ingredients

-1 green pepper, deseeded and sliced  
1 فلفل أخضر مقطع لشرائح
-1 tablespoon harrisa   
ملعقة كبيرة من الهريسة
-A pinch of ground cumin  
قليل من الكمون المطحون
Minced garlic   
ثوم مفروم

salt       ملح

- olive oil      زيت زيتون

-3 eggs    ثلاث بيضات

- 1/2 tablespoon concentrated tomato paste 
  
 1/2 ملعقة طعام من معجون الطماطم المركزة 
 
 -  water     ماء
-1/3 tablespoon of Tunisian spices mix     
 ثلث ملعقة من  خلطة التوابل  التونسية

إرشادات   Directions

1.  Heat olive oil in a large pan and gently fry the chopped 
garlic and the green pepper
سخن زيت الزيتون في مقلاة كبيرة وبلطف يقلى
الثوم المفروم و الفلفل الأخضر



2.  Add the tomato paste and the spices/harrisa, salt and spices 
mix. Stir in and leave to simmer. Check the sauce doesn’t dry out,
 if needed add a little water.
يضاف معجون الطماطم و الهريسة والملح والتوابل.
 يحرك الخليط ويترك لينضج. تحقق أن الصلصة
لن تجف، إذا لزم الأمر إضافة القليل من الماء.


3.  Add the punch of cumin.
أضف القليل  من الكمون

4.  Make 3 ‘holes’ in the sauce and carefully crack an egg in 
each, making sure you leave the yolk intact. Lower the heat 
and cover the pan, simmer until the eggs are cooked through.

 إصنع 3 ثقوب في صلصة و إكسر بعناية بيضة في كل
 منهما تأكد من ترك الصفار سليما. إخفض
الحرارة و تترك المقلاة على نار خفيفة حتى يتم
طهي البيض

5.  Serve ojja with bread.
 تقدم العجة مع الخبز

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

6 easy ways to remove nail polish stains from clothes طرق سهلة لإزالة بقع طلاء الأظافر من الملابس 6

Nail polish might give you the extra color you want, but if you've ever spilled or slipped while attempting an at-home manicure, you kno...